Najava Dani grejane rakije u Bukovici

Bukovčani već godinama neguju manifestaciju Dani grejane rakije koja će  i ove godine  održati  i to naredne subote 19 oktobra. Pripreme se privode kraju tako da vredni ovdašnji domaćini najavljuju znatno više učesnika nego laneNebojša Stefanović, predsednik MZ Bukovica sa ponosom ističe da će i ovoga puta njihovo selo sa najviše proizvođača šljive i rakije pohoditi ponovo stranci

Miroslav Mirković zadužen za organizaciju pratećeg progama napominje da ceo događaj prati i sportski duh te će lokalni klubovi u fudbalu odmeriti snage Ni ostalli prateći događaji neće izostati, tako da će uz bogat kulturno umetnički program sa bine biti upotpunjen i sa većim sardžajem takmičenja u najlepšem štandu, najukusnijem prasećem pečenju ali i gastronomskim ukusima koji odiše cela Srbija.

Najznačajnije da se već prijavio solidan broj ekipa novajlija u pripremanju nacinale grejane. U vreme naše posete prijavio se čak i takmičar sa viljamovkom, što je novina.                                                 

O svetkovinama naročito zimi neizostavno se u ovim krajevima spravlja grejana rakija u narodu poznatija kao šumadijski čaj.. Bukovica je odličan  voćarski kraj i selo sa gotovo najvećim brojem proizvožača rakije.

Na žalost stagnacija u širenju zasada je evidentna ali sve to neće omesti naše sagovornike da i ovoga puta budu odlični domaćini. Kako se za predstojeći vikend najavljuje lepo vreme, preporučujemo da posetite Bukovicu u subotu od podneva, probate, specijalitete ovih krajeva, naravno grejanu i ogrejete srce podsećanjem na detinjstvo….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *