Salon vina u Kragujevcu 20. juna

utorak, 12. maja 2020.

Salon vina u Kragujevcu biće održan u novom terminu, u subotu 20. juna. Manifestaciju organizuje Vinski viteški red Šumadije u kongresnom centru hotela „Kragujevac“.

Reč je o jednoj od najprestižnijih vinskih manifestacija u Srbiji koja okuplja kako već afirmisane tako i mlade vinarije iz Srbije i regiona jugoistočne Evrope, profesionalne kupce, kolekcionare, ljubitelje vina kao i  predstavnike medija.

Na salonu su prisutni i proizvođači opreme za vino i enoloških sredstava, proizvođači hrane, pekarskih proizvoda, maslinovog ulja i vode, sireva i suhomesnatih proizvoda. Salon u svom pratećem programu ima predavanja i stručne radionice, kao i slaganje vina i hrane. Podršku organizaciji i radu salona vina daju brojni sponzori i profesinalne asocijacije kao što su udruženja somelijera Šumadije – ASŠ i Srbije – SERSA, asocijacija Wine Expert, grad Kragujevac i brojne druge organizacije.

Prema pisanju vinskog portala VINO.RS koji je napravio je presek vinskih dešavanja za 2018. godinu na osnovu stavova članova redakcije i spoljnih saradnika, te sveobuhvatne ankete sprovedene među vinarima, enolozima, somelijerima, vinskim novinarima i trgovcima vina u Srbiji, Salon vina Kragujevac ocenjen je kao najbolja vinska manifestacija u Srbiji.

U svega nekoliko godina ovo je postala manifestacija koja je pokazala da zahtevan vinski festival može u Srbiji uspešno da se organizuje i izvan Beograda i Novog Sada. Radoznala publika i očigledno zadovoljni vinari kojih iz godine u godinu ima sve više na ovom Salonu garantuju lepu budućnost manifestaciji koja se nadovezala na uspeh šumadijskih vina generalno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *