Objavljene bodovne liste Četvrtog i Petog javnog poziva za IPARD podsticaje za nabavku traktora, priključne mehanizacije i izgradnju objekata

utorak, 12 maj 2020

Prokupački poljoprivrednici veoma zainteresovani za bespovratna sredstva za mehanizacijuMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja objavilo je bodovnu listu podnetih zahteva  za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u Četvrtom javnom pozivu, za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku novog traktora.

Objavljena je i bodovna lista podnetih zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u Petom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava to jest za nabavku mehanizacije i opreme kao i izgradnju objekata. 

Oba poziva odnose se na Meru 1-Investicije u fizičku movinu poljoprivrednih gazdinstava. Za realizaciju projekta kroz Četvrti i Peti poziv ukupno je namenjeno 4,7 milijardi dinara. Pravo konkurisanja za povraćaj sredstava za traktor, priključnu mehanizaciju i izgradnju imala su poljoprivredne gazdinstva, mikro, mala i srednja preduzeća kao i zemljoradničke zadruge.  

Iako je objavljena bodovna lista,  još uvek se ne zna, kako navodi AgroSmart, koliko će biti doneto rešenja za odobrenje projekata. 

files/bodovna-lista-cetvrti-javni-poziv-m1_002_-_Copy.pdf

files/bodovna-lista-peti-javni-poziv-m1_002_-_Copy.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *