PRIJAVA MEDA ZA PLASMAN PREKO POGONA „NAŠ MED“

2. jula 2020.
    Pogon za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „NAŠ MED“ doo svečano je otvoren 17. juna 2020. godine (detaljnije OVDE), u toku je probni rad, a sa plasmanom meda na veliko (u buradima) trebalo bi da krene od avgusta 2020. godine, pravovremeno ćemo objaviti detaljne informacije o načinu plasmana. Za početak, dok se ne nabavi automatska mašina za pakovanje meda u tegle od 40 g do 1000 g svih oblika i veličina, pakovaće se profesionalnom mašinom za ručno punjenje tegli nemačke proizvodnje, koja je ovih dana nabavljena.

Rukovodstvo SPOS-a je svesno da je prošla godina bila loša, a ova ispodprosečna, i zna da su pčelari jedva dočekali neke količine meda kako bi ih prodali i došli do živog novca, bez obzira na niže ponuđene cene na tržištu od realnih. Samim tim, svesni smo da su značajne količine meda od ove sezone već prodate. 

Takođe smo svesni da mnogi pčelari čekaju sa prodajom jer znaju da će preko Pogona ostvariti najveće povoljnosti pri prodaji meda, kako kroz najbolju moguću cenu, tako i kroz apsolutnu sigurnost plaćanja. Na kraju ovog teksta detaljno je objašnjeno kako će to Pogon doneti bolje cene meda. 

       POZIV ZA PRIJAVU MEDA 

   Pozivampo sve pčelare koji su prodali samo nužne količine meda da bi došli do minimalno potrebnog obrtnog kapitala, ili med uopšte nisu prodali i čuvaju ga za naš Pogon, da preko svog udruženja prijave tačne količine meda na koje naš zajednički Pogon „Naš med“ može sigurno da računa narednih meseci, počev od avgusta ove godine. 

Znači, potrebno je da predsedniku svog udruženja, najkasnije do 10. avgusta, poželjno što ranije, dostavite sledeće podatke o medu koji nudite, a on će sve te podatke najkasnije 10. avgusta dostaviti SPOS-u (predsednik može ovlastiti drugu osobu da to radi umesto njega, ali o tome najpre mora zvanično, pisano ili mejlom, obavestiti SPOS): 

  1. 1 – Ime i prezime pčelara člana SPOS-a 
  2. 2 – Adresa lokacije meda 
  3. 3 – Mobilni i fiksni telefon, mejl 
  4. 4 – Vrsta i količina meda koja se nudi (minimum 300 kg) sa navođenjem godine vrcanja meda (ako imate PRAVI livadski med sa planina, to naznačite kao posebnu vrstu meda, van cvetnog meda) 

 Kontakt osoba za celu ovu proceduru je komercijalista Pogona „Naš med“ Ivan Ivić, 064/65-77-833, nasmed.prodaja@gmail.com.

U najskorije vreme ovo prijavljivanje biće obavljano elektronski preko sajta SPOS-a, ali za sada ide na navedeni način. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *