Odibrena sredstva poljoprivrednim gazdinstvima

Članovi Gradskog veća u Kraljevu doneli su danas Rešenje za dodelu podsticaja investicijama u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za tekuću godinu. Za nabavku, uglavnom krava, junica i teladi, oko 23,5 miliona dinara iz gradskog budžeta će dobiti 119 poljoprivrednika, 35 je ostalo bez sredstava, a 15 nije ispunilo formalne uslove konkursa

Po isteku roka za prijavu na raspisani javni oglas, odluku je donela komisija, a većnici su danas prihvatili predlog stručnih službi o obezbeđivanju sredstava za poljoprivrednike. Za nabavku, uglavnom krava, junica i teladi, oko 23,5 miliona dinara iz gradskog budžeta će dobiti 119 poljoprivrednika, 35 je ostalo bez sredstava, a 15 nije ispunilo formalne uslove konkursa.

 – Kao i prošle godine, novac su dobili mladi ljudi koji žive na selu i, najvažnije, drugu godinu zaredom nemamo ponavljanje onih koji dobijaju. Godinama smo imali iste ljude koji su svake godine dobijali po nekoliko stotina hiljada idnara, a sa druge strane, neki su dobijali male iznose ili uopšte nisu dobijali podršku iz budžeta grada Kraljeva – istakao je gradnačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

On je poručio da će Kraljevo i ubuduće obezbeđivati novac za mlade koji žele da ostanu i da žive na selu.

Mislim da, uz podršku države i subvencije koje obezbeđuje Ministarstvo poljoprivrede, i uz ovakvu podršku grada Kraljeva, na selu može da se živi sasvim pristojno – ocenio je Terzić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *