Defile fijakera u Kraljevu

Večernje novosti G. Ć. | 28. april 2019.

U ovoj neobičnoj povorci koja je naišla na veliko odobravanje naročito najmlađih Kraljevčana, učestvovalo je desetak fijakera u koje su bili upregnuti čak i poludivlji konji

Foto:G. Šljivić

KRALjEVO – Na pravoslavni praznik Vaskrs, u organizaciji ovdašenjg Udruženja ljubitelja konja „Stolovi“ juče je u Kraljevu održana nesvakidašnja uskršnja manifestacija – defile fijakera i konja gradskim ulicama.

U ovoj neobičnoj povorci koja je naišla na veliko odobravanje naročito najmlađih Kraljevčana, učestvovalo je desetak fijakera u koje su bili upregnuti čak i poludivlji konji koji već decenijama opstajavaju na obližnjoj planini Stolovi.

– Kao u neka stara dobra vremena ovo je lepa prilka da se naši sugrađani koji to žele provozaju fijakerom, ali i da se vlasnici i ljubitelji konja iz ovog kraja okupe na jednom mestu – kaže Dragan Komatović iz Žiče, predsednik ovdašnjeg Udruženja ljubitelja konja „Stolovi“ koje broji sedamdesetak članova. – Sličnu manifestaciju organizujemo i svake godine za Božić, a posle defilea tu je i neizostavno druženje uz skromno, ali prigodno posluženje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *