Uredba vlade o poljoprivrednom zemljištu

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o izmeni i dopuni uredbe o utvrđivanju programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2019. godinu.

 Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavezalo se da što pre raspiše konkurs za dodelu sredstava, kako bi se blagovremeno sproveo postupak javne nabavke.

Neophodno je iskoristiti optimalne klimatske uslove za izvođenje radova na poljoprivrednom zemljištu (adekvatna vlažnost, nivo podzemnih voda i drugo), kako bi radovi bili uspešno izvedeni u tekućoj kalendarskoj godini, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Na sednici su usvojene dopune Odluke o uslovima i načinu za smanjenje carinskih dažbina na određenu robu, odnosno za izuzimanje određene robe od plaćanja carinskih dažbina u 2019. godini.

Ovom odlukom smanjena je carinska stopa sa osam na nula odsto za određenu robu (sredstva) koja se koristi za potrebe ugradnje u liftove, čime se utiče na smanjenje cene gotovog proizvoda na domaćem tržištu i povećanje konkurentnosti na inostranom, navedeno je u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *