DAN POLJA AS HIBRIDA U BAPSKOM POLJU

Krajem avgusta meseca kompanija Chemical Agrosava održala je regionalne  dane polja kukuruza  U Bpskom polju na gazdinstvu Miljka Lukovića . Izuzetno vruće na dobrih 36 celzijusa kuvalo je na zemlji I u vazduhu. Prilično visoke temperature za kraj avgusta uslovile su da mnoge parcele bukvalno izgledaju sprzeno. Kod našeg domaćina tifon je odradio svoj posao tako da će imati I dobar prinos u silaži I zrnu

. Proizvođači su imali priliku da vide ogledna polja AS HIBRIDA kukuruza  u uslovima sa navodnjavanjem Ovi ogledi rađeni su i u različitim gustinama u višegodišnjem ponavljanju,  a sve sa ciljam određivanja optimalnog broja biljaka po hektaru  za svaki hibrid i region.Pored 6 hibrida u ogledu za ovu godinu, našao se i jedan silažni hibrid AS 160 zbog potrebe proizvodjača. Miljkov kolega Dejan Tomić iz Stargog Trstenika izuzetan stočar sa 60 grla ima ogroman zadatak…

Najveću pažnju su privukli hibridi AS 507, AS 72 i AS702. Stručna služba ove kompanije iskoristila je priliku da prezentuje plan i program zaštite ratarskih useva, kao i sorte pšenice za predstojeći deo sezone. Godina nije najbolje počela za proizvođače, naročito one koji su zbog junskih polava morali da presejavaju parcele.

Brend AS Hibridi nastao sa idejom da donese novi kvalitet na tržište Srbije. Na njihovom stvaranju vredno radi oplemenjivački tim sastavljen od tri selekcionera – doktora nauka i većeg broja poljoprivrednih inženjera i tehničara. AS Hibridi kukuruza su pre svega poznati i prepoznati po svojoj stabilnosti prinosa u svim uslovima, posebno zbog odsustva jalovih biljaka i formiranja vrlo ujednačenih klipova, punih zrna do vrha. O tome najbolje svedoče postignuti rezultati ogleda i vaša lična iskustva, prinosi sa vaših polja širom Srbije. Po potencijalu za prinos, AS Hibridi su u ravni sa svim vodećim svetskim semenskim kućama, ali su po sigurnosti i stabilnosti prinosa u našim proizvodnim uslovima ispred svih ostalih!Za još bolje rezultate potrebno je sejati više hibrida različitih grupa zrenja, iako su po pravilu kasniji hibridi rodniji od ranijih, što se pokazalo i u sušnim godinama, kao što su bile 2012. i 2017. godina.

Pored odličnih hibrida za proizvodnju zrna, AS Hibridi su nezamenljiva osnova proizvodnje visokokvalitetne silaže za ishranu goveda. Lisnati AS silažni hibridi su jedinstven proizvod na našem tržištu, kako po pitanju prinosa, tako i po pitanju sastava i kvaliteta silaže.AS Hibridi se daanas izvoze u zemljama regiona EU, Ae isAfrke. Takođe, pored hibrida kukuruza, aija je počela i sa programom selekcije i oplemenjivanja pšenice. Chemical Agrosava je pod svojim brendom „AS Hibridi“ distributer poznatih nemačkih brendova u selekciji i oplemenjivanju hibridne pšenice, kao i ozime uljane repice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *