Tehnologije Uncategorized Vesti

Sajam Agro Belgrade na Beogradskom sajmu od 26-28. januara

Poljoprivredni sajam u „Agro Belgrade 2023“ održaće se na Beograddskom sajmu od 26-28 januara.

Reč  je o vodećem regionalnom sajamsko-konferencijskom događaju u oblasti voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva koji na više od 30.000 m2 koji okuplja preko 1.000 izlagača i brendova, uključujući i predstavnike najvećih svetskih kompanija.

Foto:Agro Belgrade

Agro Belgrade je vodeći međunarodni sajamsko – konferencijski događaj za voćarstvo, povrtarstvo i vinogradarstvo u Srbiji i regionu. To je mesto gde se stvaraju poslovne konekcije, uči o savremenim tehnologijma i diskutuje o trenutnim i budućim trendovima na globalnom tržištu!

Srpskim i regionalnim kompanijama Agro Belgrade nudi svojevrsne mogućnosti za poslovno umrežavanje sa renomiranim svetskim partnerima i kupcima. U isto vreme, ovo je mesto gde kupci i trgovci voćem, povrćem, grožđem i vinom, mogu da uspostave kontakte sa proizvođačima iz našeg regiona koji se intenzivno razvija.

Agro Belgrade je prepoznat kao perspektivna sajamska manifestacija od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Sekretarijata za privredu Grada Beograda i USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu.

Sajamska izložba održaće se u halama  1, 1A i 2 Beogradskog sajma, a posetioci će karte moći da kupe na blagajni Beogradskog sajma.

Kao i prethodnih godina, i ove će se realizovati kao sajamsko-konferencijski događaj, u čijem je fokusu razmena znanja, iskustava i poslovnih prilika u ovim trima oblastima poljoprivrede.

Na sajmu će učešće uzeti više od 500 izlagača iz regiona i sveta, a sam izložbeni prostor zauzeće 30.000m2. Među glavnim izlagačima biće proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, potom poljoprivredna mehanizacija popularnih brendova, sistemi za navodnjavanje, sistemi protivgradne zaštite, rasadnici, semenske i hemijske kuće, kao i kompanije iz drugih segmenata neophodnih za uspešno bavljenje ovim granama poljoprivrede.

Konferencijski deo obuhvatiće aktuelne teme iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, o kojima će govoriti eminentni stručnjaci i predstavnici institucija, organizacija i kompanija. Posebna pažnja biće posvećena tržištu voća i povrća, a u okviru ovog panela govoriće predstavnici velikih evropskih i domaćih lanaca, kupaca i distributera. Jedna od glavnih tema biće klimatske promene i njihov uticaj na promene u proizvodnji voća i povrća.

Očekuje se da će ove godine sajam posetiti više od 40.000 ljudi.

Agro Belgrade 2023 podržan je od strane Projekta velika mala privreda koji finansira USAID, a realizuje ACDI/VOCAMinistarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike SrbijeGrad Beograd-Sekretarijat za poljoprivredu i NALED, dok je zemlja partner Kraljevina Holandija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *