Pčelarstvo Stočarstvo Uncategorized Vesti

Pčelarima za šumski med isplaćeno još 64.000 evra

20. oktobar 2020

Juče je Pogon “Naš med” isplatio pčelarima 64.048,4578 evra za sve preostale količine šumskog meda koje su ponuđene.Danas se nastavlja intenzivno prikupljanje meda i za koji dan šleper šumskog meda završiće na tržištu Saudijske Arabije. 

Zatim, nakon odlaska meda nastavlja se s punjenjem prve tone livadskog meda u tegle SPOS-a na tržište. Iako, kako navode u saopštenju SPOS-a nije bilo planirano da se ovako rano krene sa plasmanom meda na malo, u teglama, pčelar Zoran Krstić iz Vlasotinca se javio sa idejom da preda Pogonu tonu livadskog meda sakupljenog na teritoriji zaštićenog područja Predeo izuzetnih odlika “Vlasina”, a da mu Pogon plati onda kada ga proda. Ugovorena je cena od 5 evra, koliko će pčelar ukupno dobiti za kilogram meda, kada se na osnovnu cenu meda doda procenat za karticu lojalnosti SPOS-a, kao i PDV nadoknada. 

Nakon punjenja prvih 1.000 tegli SPOS-a, krenuće se sa plasmanom bagremovog meda, za koji već pogon “Naš med” ima nekoliko kupaca i narednih dana biće dogovoreni konačni uslovi za pčelare i počeće isporuka meda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *