Pčelarstvo Subvencije Tehnologije

Pčelarima od marta nova podrška države

Pčelarima upućen poziv da dostave predloge za spisak opreme

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obećao je predsedniku SPOS-a Rodoljubu Živadinoviću da će i pčelari moći da od marta konkurišu za podršku pčelarstvu, u okviru novog programa Ministarstva poljoprivrede za podršku poljoprivredi.

Pčelari će, objavljeno je na sajtu Saveza pčelarskih organizacija Srbije, odmah uložiti samo 10% sopstvenih sredstava, 50% će dobiti bespovratno, a za 40% dobiće povoljni kredit.

Detalji će uskoro biti objavljeni.

Pčelari da upute predloge do 10. februara

U ovoj fazi pripreme navedene podrške, sa ministrom Nedimovićem dogovoreno da u najkraćem roku pčelari SPOS-a predlože spisak opreme koji će moći da se nabavlja, a dogovorena je i mogućnost da pčelari mogu da konkurišu za gradnju ili adaptaciju (građevinske radove) objekata, za pčelarske prostorije u domaćinstvu, te i za tu svrhu šaljite konkretne predloge.

Rok za dostavljanje predloga SPOS-u je sreda, 10. februar.

Predloge šaljite isključivo na mejl spos.rs@gmail.com

SPOS napominje da pčelari ne treba da dostavljaju predloge za opremu koja se već nalazi na spisku opreme koju subvencionira Ministarstvo sa 50-65%.

“Nju ćemo svakako predložiti, kada objedinimo postojeći spisak sa spiskom koji će predložiti članovi SPOS-a. Onda ćemo videti šta će od naših predloga moći da se uvrsti u program podrške, nadamo se da će konačni spisak biti istovetan našem predlogu, ili korigovan, shodno sistemskim planovima Ministarstva. Očekuje se da garancija za vraćanje kredita bude sama nabavljena oprema”, navodi SPOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *