Reč struke Stočarstvo

Zimski seminar farmera Kluba 100P Plus od 22. do 28. januara na Tari

Agrargni budžet, subvencije, nova saznanja iz sveta i Evrope u poljoprivrednoj proizvodnji, plasman poljoprivrednih proizvoda na domaćem i inostranom tržištu biće samo neke od tema o kojima će proizvođači razmeniti mišljenja na tradicionalnom Zimskom seminaru farmera u organizaciji Kluba 100P plus.

Osamneaesti Seminar biće održan na Tari u periodu od 22. do 28. januara 2023.

Osim tema iz agroekonomskog i pravnog dometa neće izostati ni teme o specijalizovanim proizvodnjama kao što su povrtarstvo i voćarstvo, u okviru kojih će stručnjaci dati preporuke poljoprivrednicimao gajenju ovih biljnih vrsta, ali i mogućnostima plasmana ovih proizvoda na tržištu. Učesnicima seminara će biti predstavljena i najnovija tehnička dostignuća iz oblasti poljoprivredne mehanizacije kao i benefiti u poljoprivrednoj proizvodnji koje donosi njihova primena. Organizator najavljuje i učešće većeg broja proizvođača, distributera i predstavnika kuća čija je delatnost vezana za mineralna hraniva, semenarstvo, sredstva za zaštitu bilja i poljoprivrednu tehniku. Očekuje se i učešće relevantih državnih institucija, aktera kreiranja agrarne politike.

Na 18. seminaru farmera na Tari značajno učešće će tradicionalno imati i predstavnici banaka kao i osiguravajućih kuća koji će poljoprivrednicima prezentovati uslove kreditiranja i osiguranja poljoprivredne proizvodnje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *