,,Zelenilo,, radi i pored korone

15. april 2020 Kraljevo-  Ekipe “Gradskog zelenila” u Kraljevu pojačano rade na terenu tokom vanrednog stanja. Ovih dana uređuju se javne zelene površine u gradu, sadi se cveće, prihranjuju sadnice i još mnogo toga.. Kako je zabrana okupljanja na  parkovskim površinama ali gradskom keju, posao ide znatno lakše.

Trimeri, kosačice, motorke, rade punom parom. Po oceni naše sagovornice Dunje Milovanović, plan i program se odvija uobičajeno i pored vanrednih uslova…

,,Naš plan i program se odvija uobičajeno i pored vanredne situaacije. Do kraja aprila planiramo da potpuno očistimo sve javne površine u Kraljevu, odnosno da sredimo parkovske površine. Istovremeno radi se i na cvetnim skverovima, kako bi zaistaa grad bio lepši.Nakon toga krenućemo i na zameni sadnica,,-kaže Dunja.

Na pitanje da li su parkoisadamalo očuaanijiida lise poštuju mere zraanekretaanju oim prostorima odgovor je pozitivan.

,,Narvano. I nama je nekako lakše da posao odradimo. Građana nema bar u terminima dokle je naše radon vreme. Kako je i kretanje na gradskom keju pored Ibra takođe zabrananjeno mislim da se prilično pridržavamo donetih mera.. Ohrabruje da ove godine, bar za sada nemamo i uništavnje ovih površina. Lepo je videti prirodu u ovom izdanju…Zaključije sagovornica

Grad će svakako izgledati lepši, usled svog  ovog sivila i svetske epidemije. Svako radi svoj posao, naš posao je da sačuvamo svoje zdravlje. Čuvamo ga i na taj način, ako i nakon epidemije očuvamo površine koje će okupati zaposleni u Čistoći. Čuvajući zelenilo, čuvamo i naša pluća. 

...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *