Sutra počinje najveći sajam u Jugoistočnoj Evropi!

Međunarodni poljoprivredni sajam bio je i ostao ne samo „izložba“ ekonomske modernizacije agrara i prehrambene industrije nego i mesto komunikacije i povezivanje privrednika. U šest dana predstaviće se svi koji se bave poljoprivredom ili se oslanjaju na nju, a moći će da se vidi sve, od semena do dronova…

Na ovogodišnjem najvećem agrobiznis događaju, 91. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji organizujemo od 18. do 23. maja, biće prisutno više od 1.200 izlagača – iz Srbije i  oko 40 država, što znači da ove godine imamo 10 odsto više izlagača u odnosu na prošlu godinu! Među državama koje će se predstaviti kolektivnim izložbama su: Italija, Holandija, Crna Gora, Rumunija, Indonezija, Španija, Bosna i Hercegovina, Češka, Mađarska…

Na Poljoprivrednom sajmu važno mesto zauzima Izložba poljoprivredne mehanizacije koju će predstaviti članice Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, prateće opreme i rezervnih delova koje će pored standardnog i poznatog asortimana, predstaviti novitete, izlagači iz Srbije, ali i iz inostranstva – Italije, Turske, Austrije, Mađarske, Španije, Kine, Slovenije….

Na Nacionalnoj izložbi stoke sa Izložbom genetskih potencijala, biće prikazano oko 800 grla stoke, goveda, konja, koza, ovaca. Izložbe su  pod pokroviteljstvom  Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Naravno tu je i Izložba proizvoda sa dodatom vrednošću Izložbe organskih proizvoda sa oznakama geografskog porekla, i „Srpski kvalitet” i kraft piva.

Atrakcija za posetioce će biti i javno ocenjivanje goveda, konja i ovaca. Dan stočara sa defileom nagrađenih grla je četvrtak, 23. maj, a Izložba nekonvencionalnog stočarstva donosi pčelarstvo i ribarstvo. I ove godine ćemo imati velike bikove. Radenko Jeremić iz Salaša Crnobarskog dovodi će prikazati bika simentalske rase Jablana, starog  3 godine, težine 1.500 kg. Odgajivač Dejan Takač iz Pačira, dovodi Robija, trogodišnjeg, simentalca teškog oko tone i po.

Novi Sad, 12. maja 2019.- U Novom Sadu juce je otvoren 86. Medjunarodni poljoprivredni sajam, na kome ce svoje proizvode i usluge predstaviti 1.518 firmi, institucija i organizacija iz zemlje i inostranstva. Drugi dan MPS u Novom Sadu. FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bg

Tokom šest dana Poljoprivrednog sajma, u Kongresnom centru „Master“ očekuje se veliki broj konferencija, poslovnih i stručnih skupova, savetovanja, okruglih stolova, promocija, prezentacija, uručenja nagrada. Dan stočara, Dan voćara, Dan žitara, Dan dobavljača AGROBIZNIS 2024… Tu je i Veče šampiona koje će biti održano 23. maja, posvećeno najboljima na ocenjivanju kvaliteta proizvoda i usluga koje je počelo u februaru, a biće završeno tokom prvih dana priredbe.

Ono što je već poznato je da će biti javnog ocenjivanja goveda, konja i ovaca, kao i da će u sredu, 22. maja, na Porodični dan, biti održana “Preponska revija za Pehar Novosadskog sajma”. Preponaši će nastupiti u kategorijama: Debitant tour, Amater tour, Mladi jahači i mlada grla i Top klasa.

Pojedinačne ulaznice staju 800 dinara, dok su u kolektivnim posetama 600 dinara po osobi. Ulaznice za kolektivne posete đaka i studenata, decu od 7 do 14 godina i penzionere koštaju 400 dinara. Organizovana – kolektivna poseta podrazumeva najmanje 15 osoba i za nju je nepohodno prilikom kupovine ili podizanja ulaznica priložiti Dopis na memorandumu zadruge, škole, fakulteta ili kompanije, sa pečatom i potpisom ovlašćenog lica. Za kupovinu kolektivnih ulaznica na blagajnama Sajma, porudžbenica nije potrebna, ali je zato Dopis obavezan.

Porodični dan je sreda, 22. maj. Tada cela porodica, sa decom do 14 godina, bez obzira na to koliko ih ima, Sajam može da poseti uz jednu ulaznicu kupljenu za 800 dinara.

Ulaznice se pre početka i tokom priredbe mogu kupiti na blagajnama GigsTixa, a moguće ih je poručiti i na sajtu Novosadskog sajma. Tokom Poljoprivrednog sajma biće u prodaji i na blagajnama Novosadskog sajma.

Sve kupljene ulaznice su i kuponi za učestvovanje u Poklon-igri.

Sajam će za posetioce biti otvoren od 9 do 19 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *