Srpski mlinar samleo rekorde: Prodao za 20 dana više nego što proizvede za čitavu godinu!

Foto: Profimedia

Timotijević poziva mlade u Srbiji da se više okrenu poljoprivredi i proizvodnim delatnostima.

U prvih dvadeset dana vanrednog stanja zbog virusa korona, prodali smo brašna više nego za proteklih godinu dana. U tom periodu prodali smo oko 450 tona, a prodaja poslednjih dana ponovo opada.

Tako govori Rade Timotijević, vlasnik Mlina za mlevenje žitarica i proizvodnju brašna u selu Kaševar, na putu od Blaca prema Kuršumliji. Kako kaže, čim je proglašena opasnost od korone žito je poskupelo dva dinara, ali on nije menjao cenu brašna.

– Sredinom marta radili smo punim kapacitetom. Oko 120 tona za 24 časa, a poslednjih dana smanjili smo obim proizvodnje jer je potražnja ista kao i pre uvođenja vanrednog stanja. Stanje na tržištu se normalizovalo – pojašnjava Timotijević.

Agrar nas je spasao
Timotijević poziva mlade u Srbiji da se više okrenu poljoprivredi i proizvodnim delatnostima. To nas je, kaže, u ovom periodu vanrednog stanja spaslo, kao i uvek kada je najteže.

Svi zaposleni u mlinu koristili su sve mere zaštite i na sreću nije bilo slučajeva obolelih od virusa.

Problema je, međutim, bilo sa prevozom na administrativnom prelazu Merdare.Velike količine iz ovog mlina idu i na Kosovo i Metohiju.

Kada su ukinute takse, Timotijevića su zvali brojni kupci sa Kosmeta.

– Tražili su od nas da potpišemo neki dokument koji je značio da priznajemo tzv. nezavisno Kosovo na šta nismo pristali tako da su naši kamioni čekali na prelazu dva dana – objašnjava Timotijević i dodaje:

– Pošto su našim vozačima dozvolili da prevezu te količine, negde oko 120 tona, bez potpisivanja tih papira, više nas niko nije zvao. Verovatno su se i oni snabdeli zalihama – kaže Timotijević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *