Srbija ponovo izvozi koštunjavo voće u Rusiju!

Dobra vest koja će obradovati naše voćare. Rusko tržište ponovo otvorilo vrata za proizvode sa srpskih njiva.

fot Pixsabel

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin obavestio je ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović da je od juče ponovo dozvoljen izvoz srpskog koštičavog voća na teritoriju Carinskog saveza, kome pripada i tržište Rusije.

Aleksandar Čepurin, ambasador Rusije u Srbiji, foto Medija centar

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za zaštitu bilja Srbije je u prethodnom periodu sa nadležnom ruskom službom Roseljhoznadzorom sprovela sve neophodne procedure za ponovno uspostavljanje izvoza srpskog koštičavog voća.

Nedimović i Čepurin sastali su se u cilju pripreme posete ministra poljoprivrede Rusije Dmitrija Patuševa Srbiji. Poseta ruskog ministra predviđena je za početak jula.

Nakon problema koji je nastao prošle godine sa Ruskom Federacijom sa kontigentom u kome su utvrđene nepravilnosti I zbog čega je obustavljen dalji izvoz, svakako da je ova vest odlična. Ipak, treba biti i obazriv ali i odgovoran proizvođač, jer i najmanja greška može nas koštati nastavka sradnje jer su Zakoni kontrole pri uvozu prehrambenih proizvoda u Rusiji znatno strožiji od naših!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *