Razmena junadi za kukuruz: 329 stočara na spisku

22. aprila 2020.

Republička direkcija za robne rezerve objavila je spisak stočara koji će moći da učestvuju u naturalnoj razmeni junadi za merkantilni kukuruz. Reč je o 329 stočara kojima je, svakom pojedinačno, odobrena određena količina junadi koju će moći da razmene za kukuruz. Na spisku je i 16 stočara kojima nije odobrena razmena.

Za naturalnu razmenu izdvojeno je do 30.814 tona merkantilnog kukuruza.

Junad će se isporučivati ovlašćenim klanicama i to:

  • Kotlenik promet, Lađevci;
  • Kod Jordana, Prijepolje;
  • Turković doo, Sjenica;
  • Klanica Divci doo, Divci;
  • Big trade, Novi Sad

Registrovano gazdinstvo je u obavezi da isporuči zdravu junad koja moraju da budu u dobroj kondiciji, čista, bez povreda na telu, i obeležena ušnim markicama. Za svu junad registrovano gazdinstvo je u obavezi da obezbedi i preda klanici prilikom prijema tovne junadi uverenje o zdravstvenom stanju životinja, izdato od strane nadležene veterinarske stanice.

Registrovano gazdinstvo može maksimalno da isporuči količinu tovne junadi sa spiska a koji je objavljen na sajtu direkcije www.rdrr.gov.rs dana 21.04.2020.godine. Veće količine koje klanica preuzme idu na njen teret.

Rok za realizaciju razmene je 15.05.2020.godine.

Obavezno je da svako pre dolaska potvrdi termin na tel. 011/3238-997, 3235-364, 3236-407, 3239-058 i 3239-059

Zbog vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije obavezno je nositi masku na licu i rukavice na rukama.

Primarni proizvođači će biti pozivani da dolaze u Republičku direkciju za robne rezerve na potpisivanje ugovora i dobijanje naloga za preuzimanje merkantilnog kukuruza.

Iz robnih rezervi obaveštavaju primarne proizvođače da ne dolaze u direkciju bez poziva jer zaposleni neće biti u mogućnosti da ih prime shodno odluci o vanrednom stanju i postupanju u skladu sa tim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *