Rasprodaja imetka Fidelinke,Vršačke pivare, Kramera

Ljiljana Begović

Posle više od mesec i po dana ponovo su krenule prodaje preduzeća u stečaju. Odmah nakon ukidanja vanrednog stanja, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika zakazala je prodaju imovine tridesetak preduzeća, pa 30 dana od objavljivanja oglasa o prodaji slede nadmetanja za imovinu koja se prodaje znatno ispod vrednosti, javnim nadmetanjem ili neposrednom pogodbom.

Od nekada poznate fabrike nameštaja „Kramer“ iz Kule ostalo je još nepokretne imovine, pa će se ovoga puta prodavati više zgrada i pomoćnih objekata, veličine od stotinu do više od pet stotina kvadratnih metara, po početnoj ceni od blizu sedam miliona dinara. Imetak „Kramera“ nalazi se u Kuli, piše novosadski Dnevnik.

Od nepokretnosti Industrije piva i sokova AD „Vršačka pivara“ u stečaju prodavaće se magacin površine 196 kvadrata izgrađen u Nišu bez građevinske dozvole po početnoj ceni od 588.000.000 dinara.

Na prodaji će biti i imovina „Fidelinke“ u Subotici, ali firme „Fidelinka–nekrentine“, čija je delatnost bila kupovina i prodaja vlastitih nepokretnosti. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika zakazala je ovoga puta prodaju porodične stambene zgrade površine 111 kvadranih metara, pomoćne zgrade od 70 kvadrata i zemljišta uz te nekretnine od 307 kvadrata. Procenjena vrednost tog kapitala je 7.750 evra po srednjem kursu NBS. Za malo više od 3,1 miliona dinara prodavaće se kuća za porodično stanovanje veličine 96 kvadrata i garaža od 19 kvadrata, koje pripadaju preduzeću „Palić Subotica“ DOO, čija je delatnost bila poljoprivredna proizvodnja.

U Gajdobri, u opštini Bačka Palanka, stečajni upravnik prodavaće prvi put pokretnu imovinu preduzeća DOO „Univerzal“ za komunalnu delatnost, promet i ugostiteljstvo. Zainteresovani mogu kupiti alat po početnoj ceni od 177.000 dinara, kancelarijski nameštaj od 273.000 dinara i opremu iz Mlečnog restorana.

Foto:Pixabay.com

Svojevremeno je u Stepanovićevu, nadomak Novog Sada, poslovalo preduzeće „Mediteks“, čija je delatnost bila proizvodnja sanitetskog materijala. Firma odavno ne radi, ali je ostalo imovine koja se vodi na ime „Mediteksa“.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika prodaje po početnoj ceni od malo više od 3,6 miliona dinara dve zgrade, zemljište od 1.636 kvadratnih metara i pomoćnu zgradu, ali ne u Stepanovićevu, već u Bradarcu, u opštini Aleksinac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *