Posetite Donau Soja ogledna polja onlajn

četvrtak, 23. jula 2020.

Umesto tradicionalnog okupljanja na Donau Soja Danima Polja koje poslednjih šest godina organizuje Donau Soja Regionalni Centar sa partnerima, ove godine poljoprivredni proizvođači mogu pogledati preporuke i savete za proizvodnju soje sa oglednog polja u Lugovu posetom na webstranicu (www.donausoja.rs/oglednapolja2020*).

„Naši partneri i stručnjaci, predstavnici vodećih domaćih i stranih semenskih i hemijskih kuća, predstavili su najnovije tehnologije održive proizvodnje genetski nemodifikovane soje preporučene po standardima Donau Soja udruženja“, navela je u saopštenju Donau Soja.

U okviru oglednog polja testirane su 23 sorte soje, 8 kombinacija herbicida, kao i 9 varijanti preparata ishranu biljaka (6 mikrobioloških đubriva i 3 inokulanta). Kako se navodi, domaćini, kompanija Agrobusiness Partner, uz podršku Poljoprivredne stručne službe Sombor, pobrinuli su se za stručno i kvalitetno izvođenje ogleda, tako da sve primenjene tehnologije pokažu svoje najbolje rezultate.

„Donau Soja udruženje se zalaže za unapređenje i promociju održive proizvodnje BEZ GMO soje u Evropi. Na Danima polja koje svake godine organizujemo sa preko našim partnerima širom Evrope, želimo da proizvođačima pokažemo kako da proizvode soju po Donau Soja standardima i obezbede ne samo visok kvalitet soje već i omoguće plasman kako na domaće tako i na strana tržišta. Dobrodošli na naša online ogledna polja, nadamo se da ćete uživati i javiti nam Vaše utiske“, rekla je Marija Kalentić, izvršni direktor Donau Soja udruženja i regionalni direktor za Centralnu i Istočnu Evropu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *