Pogon za med se otvara 17. juna u Rači

Nakon što je kriza izazvana korona virusom odložila otvaranje pogona za prikupljanje i plasman meda “Naš med” u Rači, stekli su se svi potrebni preduslovi da se ova dugoočekivana fabrika konačno otvori.

Svečano otvaranje biće upriličeno u sredu, 17. juna 2020. godine, u Rači

Pogon će svečano otvoriti predsednica Vlade Republike SrbijeAna Brnabić. Svečanom otvaranju prisustvovaće i Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede,Nenad Savković, predsednik opštine Rača
Aleksandar Senić, član opštinskog veća za investicije opštine Rača
Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) poziva pčelare da organizovano, u velikom broju dođu, jer će to biti jedinstvena prilika za obilazak svih prostorija Pogona, u skladu sa tada važećim propisima oko suzbijanja širenja korona virusa.

Tokom tog dana, na platou preko puta Pogona, biće priređena Prva nacionalna pčelarska izložba u Rači povodom Dana Pogona „Naš med“ doo. Učešće na izložbi je potpuno besplatno za sve zainteresovane (proizvođače pčelarske opreme, repromaterijala i pčelinjih proizvoda), ali je prijava obavezna. Oni koji izlažu med u SPOS-ovoj tegli to moraju naglasiti tokom prijavljivanja.

 Zainteresovani se mogu prijaviti tehničkom sekretaru SPOS-a na 060/444-08-08 ili  spos.operativa@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *