Početna otkupna cena maline 150 dinara

Na sastanku predstavnika Saveza srpska malina iz sedam opština Zlatiborskog i Moravičkog okruga, u Ministarstvu poljoprivrede, sa velikim brojem vlasnika hladnjača iz Arilja, Užica i drugih gradova, dogovorena je početna otkupna cena maline od 150 dinara po kilogramu.

To je za RTS potvrdio predsednik Saveza srpska malina Milan Đukić, koji ističe da zbog dobre otkupne cene malinari mogu da odahnu.

Povećajne cene “cvenog zlata” je realno, nakon što je resorni ministar Branislav Nedimović potvrdio da cena maline od 100 dinara za kilogram ne bi bila realna, a hladnjačari su u pregovorima izašli sa prvom akontnom cenom od 150 dinara.

Pozivajući se na izvore Ministarstva poljoprivrede, Večernje novosti pišu da će tu cenu ponuditi tri hladnjačara iz Zlatiborskog okruga.

“Vođeni su razgovori i sa jednom i drugom stranom i trenutni uslovi na tržištu su uticali da hladnjačari izadju sa akontnom cenom maline od 150 dinara, dok je prošle godine početna cena bila 60,80 dinara”, piše list pozivajući se na neimenovani izvor. Agencije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *