Otvoreno 37. republičko takmičenje poljoprivrednih škola

 U Zrenjaninu je danas svečano otvoreno dvodnevno 37. republičko takmičenje poljoprivrednih škola. Organizatori takmičenja su: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Udruženje škola za područje rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane i Srednja poljoprivredna škola, Zrenjanin. U takmičenju učestvuju đaci iz čak 26 škola koji će se takmičiti u četiri različita profila, to su poljoprivredni tehničari, tehničari hortikulture, rukovaoci mehanizatori poljoprivredne mehanizacije i cvećari – vrtlari. Prvog dana organizovana je provera znanja kroz testove, a drugog će učenici prikazati svoje veštine.  

 Takmičenje je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je rekao da veruje da će se zrenjaninska poljoprivredna škola pokazati kao dobar organizator i da će gosti poneti lepe utiske sa takmičenja. Zrenjanin je obrazovni centar u ovom delu Srbije i ovo republičko takmičenje će, kao i druge manifestacije koje se organizuju u gradu na Begeju, unaprediti znanje i usavršavanje mladih, dodao je Salapura.

Putem ovakvih takmičenja, putem obrazovnih centara, kao i podrške Ministarstva i lokalnih samouprava, treba da probamo da put od njive do trpeze olakšamo, i našim poljoprivrednim školama, ali i poljoprivrednim proizvođačima, rekao je gradonačelnik. U Zrenjaninu će se ove godine uz pomoć Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije održati tri republička školska takmičenja, što će doprineti razvoju grada i sektora turizma.

Direktor Poljoprivredne škole Vladimir Popov izrazio je zadovoljstvo što je škola iz Zrenjanina domaćin 37. republičkog takmičenja učenika iz oblasti poljoprivrede i hortikulture i zahvalio se Ministarstvu i Gradu Zrenjaninu na podršci.

Drugog dana takmičenja učenici će prikazati svoje veštine u određenim profilima. Izvor Poljoprivrednik Tekst i foto: A.Mihajlović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *