Njive se ponovile za 20 miliona evra

Iako je rano za sumiranje konkretnih rezultata prodaje tokom Sajma, prema preliminarnim podacima dela članica Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, vrednost ugovora i kreiranih ponuda za prodaju poljoprivrednih mašina iznosiće oko 20 miliona evra, što predstavlja petinu godišnjeg prometa na tržištu poljoprivredne mehanizacije.

Zadovoljstvo sajamskim nastupom ne kriju u kompaniji Titan Machinery. Prodali su novu seriju kombajna AXIAL 7250, deesetak traktora, više priključaka, telehendler, po jednu prskalicu i kratku tanjiraču.

– Prijatno smo iznenađeni zanimanjem posetilaca za hedere, još više za navigacije. Dosta interesovanja bilo je i za voćarske i vinogradarske traktore – kaže Marina Ćupurdija iz kompanije Titan Machinery.

Kompanija KITE je na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu ostvarila prodaju veću od dva miliona evra, što je petina godišnjeg plana- kaže izvršni direktor kompanije KITE, Đorđe Mišković.- Ta kompanija ispunila je i plan da na Sajmu proda 100-ti traktor u 2019. Srećni kupac biće nagrađen sa 100 litara motornog ulja.

Prezadovoljni prodajom na Poljoprivrednom sajmu su i u kompaniji RTI. Direktor prodaje Goran Micković navodi da su prodali 35 traktora, tri telehendlera i 15 priključnih mašina.

Uprkos lošim vremenskim uslovima, ovogodišnji Sajam je bolji od lanjskog. Ne samo zbog posete, već zbog mnogo više izdatih predračuna – ocenjuje direktor prodaje u Agropanonki, Aleksandar Švonja.

Veoma zadovoljni prodajom su i u AgroTechu. Tokom sajma je desetak traktora dobilo vlasnike, a pravi sajamski efekti očekuju se posle Sajma.

Premijerno izdanje na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu ove godine je imala Nacionalna izložba Rusije. Izložena poljoprivredna mehanizacija privukla je, zbog odnosa  cene i kvaliteta, posebnu pažnju stručne publike. Glavni organizator Izložbe Aleksandar Volbek ističe da već sada planiraju da za idući Poljoprivredni sajam rezervišu 500 kvadratnih metara izložbenog prostora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *