Nedimović: Pripremljen program pomoći za ljude koji su zbog obilnih padavina pretrpeli štetu

23.06.2020

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović izrazio je danas očekivanje da će se situacija u vezi sa poplavama tokom dana smiriti i naglasio da je aktuelna situacija dokaz da mora da se ulaže u vodoprivredne objekte.

Branislav Nedimović, Foto: Srđan Ilić

Nedimović je u izjavi za Televiziju Pink, koja je preneta na sajtu Vlade Srbije, rekao da je blagovremenom reakcijom i sinergijom ljudi iz Ministarstva unutrašnjih poslova i vodoprivrednih preduzeća sprečena teža situacija, i dodao da nema ljudskih žrtava.

On je ukazao da postoji problem sa Tamišom, ali da se stanje smiruje.

“Preduzete su sve mere i očekujemo da danas u toku dana u potpunosti dođe do smirivanja. Da nije bilo ovog nasipa, u dužini od osam kilometara, koji je rađen pre par godina Jadar bi bio već u njivama u velikoj meri”, izjavio je ministar.

Nedimović je podvukao da je Valjevo odbranjeno od poplava, kao i da je rešen problem sa Kolubarom, i najavio da će za ljude koji su pretrpeli štetu, biti napravljen poseban program.

Danas je zbog poplava proglašena vanredna situacija u gradu Loznica, opštinama Mali Zvornik, Krupanj, Osečina, Mionica, Lučani i na delu opština Ljubovija, Kosjerić i Arilje. Vanredno stanje proglašeno je i u opštini Ivanjica.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije, usled obilnih padavina, 24 časa dnevno u pripravnosti i nadziru sve vodotokove, pružaju pomoć stanovništvu i evakuišu građane Srbije u svim ugroženim opštinama.

Izvor: Insajder www.insajder.net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *