Sutra će biti evakuisana stoka s Krčedinske ade

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović izjavio je danas da je izdao nalog Javnom preduzeću „Vojvodinašume“ da u toku sutrašnjeg dana evakuišu krda goveda i konja koja su već danima, zbog visokog vodostaja Dunava, zarobljena na Krčedinskoj adi.

Mirović je agenciji Beta kazao da je stoka zarobljena na zemljištu kojim upravlja JP „Vojvodinašume“.

„JP ‘Vojvodinašume’ će sutra pre podne uputiti jednu skelu koja će izvršiti prihvat stoke, a Ministarstvo poljoprivrede je preuzelo obavezu da s veterinarskom inspekcijom izvrši pregled životinja. U toku sutrašnjeg dana biće spasena sva stoka koja je zarobljena na Krčedinskoj adi“, naglasio je Mirović.

Mirović je kazao da je JP „Vojvodinašume“ danas pripremilo skelu veličine 12×8 metara, a da će evakuacija životinja početi sutra ujutro.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u dogovoru sa vlasnikom, životinjama zarobljenim na Krčedinskoj adi odneli su hranu.
Na jako nepristupačnom i rizičnom terenu, na dve odvojene lokacije koje su udaljene od obale 1,2 kilometra i 3 kilometra, Specijalistički timovi Sektora za vanredne situacije čamcima su preneli hranu i nahranili oko 130 grla konja i krava koje se nalaze na ovoj adi.
Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa vlasnikom, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviće da pruža pomoć životinjama na Krčedinskoj adi.

Foto: MUP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *