Ministarstvo nije ispoštovalo ključne tačke dogovora idemo u proteste

Ništa o čemu je pričano i dogovarano na sastancima poljoprivrednika i Vlade Srbije nije uneto u izmene i dopune Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2024. godinu, kažu u Inicijativi za opstanak poljoprivrednika Srbije.

Oni su se, sa još nekoliko udruženja poljoprivrednika koji su učestvovali u pregovorima, obratili pismeno premijerki Srbije.Oni su tačno pobrojali šta je za njih sporno, najpre su istakli da smatraju da intervencije Robnih rezervi kao i robna razmena ne mogu i nisu uređenje tržišta, nego još veća komplikacija i direktan uticaj na tžište.

Inicijativa za opstanak poljoprivrednika, Savez udruženja poljoprivrednika Banata i Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice doneli su odluku da izađu na proteste 13. novembra.

Podsetimo, sedam udruženja poljopvirednika (Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, „Naše mleko“, Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice, Spas i opstanak stočara Zapadne Srbije, Savez udruženja poljoprivrenika Banata, Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja, Udruženje poljoprivrednika Aradac) koji su i ranije pregovarali sa Minstarstvom poljoprivrede, uputili su pre par dana Ministarstvu poljoprivrede dopis u kojem se ograđuju od obrazloženja o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *