Ministar Ružić obišao rekonstruisanu pijacu

20. septembar 2019.

Izgleda urednije, lepše, umiveno i počinje da liči na svetske Pijace. Ideja je da kraljevačka Pijaca više ne bude samo protok robe već budući trgovački centar u rekli bi ,,etno ruhu,, Za rekonstrukciju robne pijace u Kraljevu, grad je preko Fonda za lokal dobio 13 miliona dinara od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a radovi su, kako je rekao ministar Branko Ružić, završeni – pre roka

Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave u poseti JKP ,,Pijaca,, Kraljevo

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pomoglo je da se robna pijaca, preko Fonda za lokal, uredi na način koji zaista korespondira sa potrebama građana u XXI veku, ocenio je danas tokom obilaska Pijace u Kraljevu – ministar državne uprave i lokalne samouprave – Branko Ružić. Zajedno sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem i direktorom JKP „Pijaca“ Kraljevo Draganom Vulićem, minister je obišao 40  novoizrađenih montažnih bokseva i porazgovarao sa prodavcima. Za ovaj projekat, Kraljevo je dobilo 13 miliona dinara od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ministar Ružić nije krio da je zadovoljan obostranom saradnjom Gradske uprave Kraljevo i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kroz ovaj projekat. Istakao je da ovakav vid realizacije i dobre prakse utiču na podizanje životnog standarda Kraljevčanki i Kraljevčana, onih koji na pijaci kupuju, ali i prodavaca koji na prostoru Gradske pijace ostvaruju svoj porodični prihod.

,,Plan je da sagledamo mogućnosti da nastavimo unapređivanje ovog veoma značajanog prostora za jedan veliki grad kakav Kraljevo svakako jeste. Projekat je, inače, realizovan pre roka – rok je decembar, a mi smo ovde u septembru sa završenih projektom – pohvalio se izrazio ministar, napomenuvši da je u razgovoru sa zakupcima, video i njihovo zadovoljstvo.

Ministar je pohvalio i lokalnu upravu i JKP Pijacu, rekavši da smatra da je ovo način na koji uprava treba da radi za građane, jer…

– Uprava nije samo administracija, uprava je i kad omogućite infrastrukturno i na svaki drugi način da se opreme objekti koji će koristiti pre svega građankama i građanima Srbije, jer mi postojimo zbog građana, a nisu građani tu zbog nas –istakao je Ružić. 

Prema njegovim rečima, Fond za program lokalne samouprave u ovoj godini opredelio je 490 miliona dinara za ukupno 77 projekata širom Srbije koji se odnose na infrastrukturne objekte, uvođenje elektronske uprave, kulturne i sportske manifestacije i preventivu od elementarnih nepogoda.

Zahvaljujući sredstvima istog ministarstva,prošle godine, Gradska uprava opremljena je računarima, štampačima i skenerima, a ove godine sa 13 miliona dinara rekonstruisana je robna pijaca .Početkom septembra  rekonstruisana je i Zelena pijaca na šta je utrošeno 17 muliona dinara iz gradske kase. Gradonačenik Kraljeva, Dr Predrag Terzić, ocenio je da je poseta ministra još jedan dokaz dobre saradnje gradskih i republičkih vlasti. Što se tiče lokalne samouprave i ubuduće će raditi na revitalizaciji I jačanju gradske infrastrukturu zajedno sa javnim preduzećima

Dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva

– Mi ćemo se truditi da i ubuduće pomažemo gradskim komunalnim preduzećima da bi građani Kraljeva imali bolje komunalne usluge, a pomoć ministarstava mnogo će nam značiti – naveo je Terzić, zahvalivši ministru Ružiću što je ministarstvo na čijem je čelu prepoznalo potrebe JKP „Pijaca“ i grada Kraljeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *