LETOVANJE U SRBIJI

Promitivna kampanja kojoj će domaćem gostu biti predstavljeni turistički potencijali Srbije počela je danas na Zemunskoj milenijumskoj kuli „Gardoš“, a ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je najavio da će od srede, 13. maja početi podela vaučera za subvencionisanje odmora u Srbiji.

0Piše: Beta11. maja 2020.

Istinomer

Ljajić: Od 13. maja prijave za vaučere za odmor u Srbiji 1Rasim Ljajić Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Biće podeljeno 400.000 novih vaučera u vrednosti 5.000 dinara, koje će moći da dobiju penzioneri, studenti i zaposleni čija zarada nije veća od 70.000 dinara.

Ljajić je na predstavljanju kampanje Turističke organizacije Srbije (TOS) „Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“ rekao da je novina da će vaučeri moći da se koriste i za odmor u Beogradu i Novom Sadu.

On je pozvao ugostitelje i hotelijere da se prijave da ugoste turiste koji imaju vaučere, a građane Srbije da ceo ili deo odmora, ili jedan vikend provedu na nekoj od destinacija u svojoj zemlji.

Podsetio je da je u ovoj godini već podeljeno 160.000 vaučera koje prihvata 1.500 ugostitelja i hotelijera.

Studenti neće moći da koriste vaučere u mestu prebivališta i mestu gde studiraju, kako bi se, po rečima Ljajića, sprečile zloupotrebe i podstakli studenti da putuju po Srbiji.

„Novi vaučeri će značajno produžiti turističku sezonu, koja neće trajati dva-tri letnja meseca, već do kraja godine“, rekao je Ljajić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *