Klikom do voća i povrća: Uskoro elektronske pijace Srbije

Beograd — Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da će tim stručnjaka pokušati da do kraja nedelje stavi u funkciju “elektronsku pijacu Srbije”.

Izvor: RTS nedelja, 5.04.2020.

Taj sistem će povezati prodavce, kupce i one koji su spremni da dostave robu, koja sada nije dostupna jer su pijace zatvorene zbog epidemije koronavirusa.

Branislav Nedimović je rekao, gostujući u Jutarnjem programu RTS , da se pravi elektronska pijaca za celu Srbiju, gde će povrtari i voćari moći da ponude ono što je na tržištu.

“Tu ćemo uvezati i one koji žele da kupe, one koji žele da prodaju, ali i one koji će otpremati tu robu od tačke A do tačke B”, objašnjava Nedimović.

Ministar poljoprivrede napominje da kretanje robe nije zabranjeno.

“Ako proizvođač ima nešto u ponudi, on će to da prijavi elektronski. Sa druge strane, imate tražnju. Imamo i dodatnu kategoriju, a to su lica koja su spremna to da prevezu. Imamo i dosta skladištara koji imaju slobodne prostore”, ističe Nedimović.

Najavljuje da će elektronska pijaca pred kraj nedelje biti potpuno stavljena u funkciju.

“To će biti jedna osnovna verzija, dosta IT stručnjaka radi na ovome. Mi nismo izmišljali toplu vodu, takve platforme postoje”, napominje ministar.

Nedimović je istakao, što se tiče ponašanja poljoprivrednika tokom vanrednog stanja, da su oni ozbiljni heroji našeg vremena i da su dosta disciplinovani.

Istakao je da se poljoprivrdnici mogu informisati na sajtu ministarstva, kao i u kol-centru gde su ljudi dostupni 24 časa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *