Bio-bašta i ove godine na Poljoprivrednom sajmu

Na predstojećem Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu Bio-bašta i ove godine biće prostor na kom će posetioci moći da se informišu o organskoj proizvodnji, upoznaju sa biljnim vrstama, edukuju o semenskom i sadnom materijalu…

Posetioce će, od 18. do 23. maja, dočekivati na otvorenom prostoru ispred Hale 12, delu simboličnog „Urbanog salaša“ na Sajmu, koji partnerski pripremju Novosadski sajam i Institut za ratartsvo i povrtarstvo, Poljoprivredna škola u Futogu i Udruženje Organski Sad – Novi Sad.

Svakoga dana biće upriličeni različiti programi i radionice, pre svega za najmlađe, ali i za sve posetioce zainteresovane za proizvodnju organskih biljaka, agro-tehničke mere u proizvodnji povratrskih kultura i lekovitog bilja, kao i za hidroponsku proizvodnju i obrazovanje u oblasti poljoprivrede.

Ove godine 91. Međunarodni poljoprivredni sajam, nosilac oznake „Najbolje iz Vojvodine“, ima snažnu podršku Evropske unije koja je Partner priredbe. Uz najveći agrobiznis događaj kao i ranije su Globos osiguranje – Generalni sponzor, Al Dahra – Zlatni sponzor, Banka Poštanska štedionica – Banka partner, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinska vlada sa sekretarijatima za poljoprivredu i privredu, Grad Novi Sad i Darodavac u Poklon-igri Kite DOO. Foto: Novosadski sajam S.C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *