Bikovi Jablan i Robi teški tri tone, atrakcija Sajma u Novom Sadu

Međunarodni poljoprivredni sajam bio je i ostao ne samo „izložba“ ekonomske modernizacije agrara i prehrambene industrije nego i mesto komunikacije i povezivanje privrednika. U šest dana predstaviće se svi koji se bave poljoprivredom ili se oslanjaju na nju, a moći će da se vidi sve, od semena do dronova. 

Foto: NS sajam

Posebnu pažnju i ove godine će privući bikovi simentalci– Jablan, kojeg dovodi Radenko Jeremić iz Salaša Crnobarskog i Robi, odgajivača Dejana Takača iz Pačira, oba teška po 1500 kilograma.

Na Nacionalnoj izložbi stoke sa Izložbom genetskih potencijala, biće prikazano oko 800 grla stoke – goveda, konja, koza, ovaca. Izložbe su pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Atrakcija za posetioce će biti i javno ocenjivanje goveda, konja i ovaca. Dan stočara sa defileom nagrađenih grla je četvrtak, 23. maj. Moći će da se vidi i živina, a Izložba nekonvencionalnog stočarstva donosi pčelarstvo i ribarstvo.

Porodični dan je sreda, 22.maj i tog dana cela porodica sa decom do 14 godina, može da uđe na Sajam po ceni jedne karte od 800 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *