Reč struke Tehnologije Vesti

ZLATIBOR USKORO DOMAĆIN SAVETOVANJA O ZAŠTITI BILJA

Tradicionalno, 16.  savetovanje o zaštiti bilja, održaće se na Zlatiboru u hotelu “Palisad”, u periodu od 22. do 25. februara. Organizator ovog, kao i prethodnih   skupova  je Društvo za zaštitu bilja Srbije .

 Savetovanje je prilika da se razmene naučne i stručne informacije o problemima u zaštiti bilja, šuma, ukrasnih i lekovitih biljaka. Takođe, to je i  mesto promocije i afirmacije mladih istraživača i stručnjaka i njihovo međusobno povezivanje. 

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, termin održavanja skupa, koji se inače održava krajem novembra, je pomeren za februar. Stručni i Organizacioni odbor Savetovanja, uz podršku Glavnog odbora Društva, uložili su maksimalni napor da obezbede optimalne i bezbedne uslove za održavanje 16. savetovanja o zaštiti bilja.   Rad skupa odvijaće se kroz četiri  tematske celine. Govoriće se o zaštiti ratarskih i povrtarskih biljaka, zatim o zaštita voćaka i vinove loze, kao i  o zaštiti šuma, ukrasnih i lekovitih biljaka, ali i o održivoj primeni pesticida. Biće to prilika i za  tradicionalnu promociju novih izdanja knjiga i projekata, kao i razmenu informacija o najznačajnijim problemima u oblasti zaštite bilja.

 Svi učesnici Savetovanja mogu  da se uključe u rad i pridruže predavačima, kako bi svojim iskustvom doprineli proširivanju i unapređivanju znanja o pojavi štetnih organizama, njihovoj rasprostranjenosti, ali i mogućim načinima suzbijanja, a sve u cilju  još boljeg obrazovanja stručnjaka i istraživača u oblasti zaštite bilja. Detaljnije informacije mogu se dobiti na sajtu Društva www.plantprs.org.rs 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *