Agroekologija Vesti

Zbog meteoroloških prilika odlažu se radovi na čišćenju Potpećkog jezera

Zbog veoma nepovoljne meteorološke situacije, a na osnovu najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda prema kojima se u narednim danima očekuju niske dnevne temperature sa jakim jutarnjim mrazevima, kao i mogućim padavinama, radovi na čišćenju Potpećkog jezera i transportu izvađenog materijala na regionalnu deponiju “Duboko” kod Užica se obustavljaju – saopštilo je JVP “Srbijavode”

Shodno najavi trajanja hladnog talasa, radovi se neće izvoditi do ponedeljka, 18. januara, nakon čega će se izvršiti procena situacije i doneti odluka o eventualnom nastavku radova, uz sagledavanje svih činilaca koji utiču na bezbedan rad i transport.

Službe JVP “Srbijavode”će pratiti situaciju na terenu i nakon procene stanja doneti odluku o nastavku daljih aktivnosti. 

Radovi na čišćenju Potpećkog jezera počeli su 11. januara i do sada je izvučeno oko 20 tona, odnosno oko 2.000m³ otpada koji je transportovan u deponiju “Duboko”. Prema procenama potrebno je ukloniti preko sedam i po hiljada kubika plivajućeg otpada, koji se usled padavina nakupio kod brane “Potpeć” na Limu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *