Ratarstvo Uncategorized Vesti

Zbog goriva i djubriva izlazimo na puteve!

Poljoprivrednici iz Braničevskog okruga sa UPP „Stig“ sutra će, sa početkom u 9 časova, održati protest nezadovoljni trenutnom situacijom u vezi sa kupovinom đubriva. Protest će se održati u mestu Bratinac u okolini Požarevca.

– Ulazimo u grad Požarevac od strane Velikog Gradišta. Ići ćemo do centra grada i do izlaza na drugoj strani, prema autoputu. Pre mosta na Moravi se nalazi jedna pumpa, tu ćemo stati, navodi predsednik UPP „Stig“, Nedeljko Savić, a prenosi agrosmart.net.

Poljoprivrednici će na ovaj način izraziti nezadovoljstvo zbog trenutne situacije koja se tiče kupovine đubriva i ponude ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića koji je najavio da će nekoliko banaka davati beskamatne kredite i i da će se đubrivo kupovati po ceni od 850 do 1.000 evra po toni.  

– Glavni razlog protesta je celokupna situacija! Subvencije, cena nafte, ograničavanje cene životnih namirnica i konačno cena veštačkog đubriva od 1.000 evra po toni, naglašava Savić.

Pomenuti protest je najavljen početkom godine, a tom prilikom je Savić rekao da ponuda ministra poljoprivreda „nije ništa jer su poljoprivrednici i bez te ponude mogli da se zaduže po kamati od tri odsto, ali da taj dug mora da se vrati, pa država ništa skoro nije pomogla“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *