Tehnologije Uncategorized Vesti

,, Prva brazda,, u Novom Selu zakazana 16.i 17. jula

“Smotra lepote života na selu” dvodnevna manifestacija  zakazana je za 16. i 17. juli, u Novom Selu kod Vrnjačke Banje. U okviru ovog događaja, drugog dana se održava takmičnje u oranju “Prva brazda Novo Selo 2021”, tradicionalno takmičenje oračakoje će ove godine biti održano po deveti put.

Organizatori kažu da je interesovanje solidno, te će na ovogodišnjem takmičenju će plugove “ukrstiti” orači iz čitave Srbije koji će se nadmetati u oranju na slog, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Biće organizovano i revijalno takmičenje u veštini rukovanja traktorom.

Tradicionalno tokom “Smotra lepote života na selu”  na platou Zanatskog centru u Novom Selu organizovaće se prezentacija domaće radinosti, starih zanata i proizvoda, kao i izložba šeste likovne kolonije  “Slike sa sela”. Predstavnice udruženja žena takmičiće se u pripremi tradicionalnih jela i kolača u okviru propratne manifestacije “Ukusi rodnog kraja”. Učesnike, ali i sve druge goste manifestacije čeka bogat kulturno-umetnički program, odlična hrana i dobro druženje.

Svi zainteresovani za učešće na takmičenju u oranju mogu se prijaviti do 11. jula 2021.i to pozivom na broj 062/631-309 ili slanjem prijave na e-mail adresu: zarkomarkovic59@gmail.com, ili pak poštom na sdresu: UG “Novoselac”, 36216 Novo Selo.

U prijavi je potrebno navesti sledeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona i email adresu.

Takmičarima koji dolaze sa strane, iz drugih mesta, a koji nisu u mogućnosti da dopreme svoj traktor i plug za takmičenje domaćin će obezbediti mašine.

Za učešće u takmičenju u oranju pozivaju se i rukovaoci traktora i poljoprivrednih mašina koji su zaposleni u javnim preduzećema kao i frimama čija delatnost je poljoprivredna proizvodnja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *