Vesti

Poljoprivrednici traže od Vlade da toče 100 litara goriva

Iako pozdravljaju odluku Vlade Srbije da izmeni Uredbu o ograničenju visine cene naftnih derivata, čime se poljoprivrednicima odobrava točenje goriva i u posude za transport naftnih derivata u maksimalnoj količini do 60 litara, ipak nisu u potpunosti zadovoljni ovom odlukom, te traže da se maksimalna dozvoljena količina goriva podigne na 100 litara goriva.

Udruženje građana „I mi se pitamo za opštinu Petrovac na Mlavi“ uputilo je Vladi dopis kojim, pre svega, traže da se saopšti na koje tačno naftne derivate se odnosi ova odluka.

Kako im je 60 litara nedovoljno, traže da se maksimalna količina poveća na 100 litara za utakanje u posude za transport derivata nafte, „da se pristupi sveopštem sagledavanju ko i zašto izaziva strah kod stanovništva da kupuju naftne derivate preko 1.000 litara“, naveli su nezadovoljni građani u saopštenju.

“Tražimo donošenje Plana regulisanja tržišta naftnih derivata, da se nabavaljaju derivati nafte po što povoljnijim cenama sa ukidanjem carinskih stopa, pdv-a i akcize prilikom njihovog uvoza, da bude jednofazna naplata dažbina”, zahtevaju građani.

Kako naglašavaju, više puta su istakli da je potrebno za poljoprivrednike odrediti Evro dizela od 100, umesto 179 dinara po litru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *