Drugi pišu Vesti

Petoro uhapšeno u Nišu

Niška policija uhapsila je pet osoba zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem službenih isprava falsifikovali dokumenta vezana za uvoz hrane.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su J. Š. (1963), inspektor u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i P. S. (1958) sanitarni inspektor u Ministarstvu zdravlja, kao i zastupnike jedne firme S. S. (1982) i špediter D. S. (1966), dok se osumnjičenom Z. S. (1964), takođe špediteru na teret stavlja falsifikovanje službene isprave, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, osumnjičeni inspektori J. Š. i P. S., krajem juna prošle godine, kako bi ubrzali carinjenje robe i pored toga što nisu stvarno obavili kontrolu robe, sačinili su fiktivne zapisnike o izvršenoj kontroli uvoza hrane i uzimanju uzoraka firme koju zastupa osumnjičena S. S., a na šta ih je ona, zajedno sa D. S., podstrekivala.

Osumnjičeni špediter Z. S. se tereti da je popunio obrazac za međunarodni transport te robe, u kome je kao pošiljaoca upisao firmu iz druge države.

Sumnja se da je potom, skenirao pečat i potpis drugog pravnog lica i tako falsifikovan dokument upotrebio za carinjenje robe firme koju zastupa S. S.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu. Agencije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *