Uncategorized Vesti

Odobren novac za dodatne turističke vaučere za odmor u Srbiji – Prijave od 10. maja

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da će od ponedeljka, 10. maja, u poštama početi prijavljivanje građana za dodatne vaučere za odmor u Srbiji za koje je obezbeđeno još 100 miliona dinara.

    Matićeva je podsetila da je od početka 2021. godine već dodeljeno prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrednosti od 500 miliona dinara, ali da je zbog velikog interesovanja građana Vlada rebalansom budžeta predvidela još 100 miliona dinara za subvencije u sferi domaćeg turizma.

– Podrška domaćem turizmu jedan je od prioriteta ne samo u odnosu na pandemijsku krizu, budući da je podsticajna mera u vidu turističkih vaučera koja je uvedena 2015. godine i u prethodnom periodu dala značajne rezultate u razvoju domaćih turističkih destinacija. Sada je, međutim, posebno važna, s obzirom na potrebe za oporavkom ovog sektora usled pandemijskih okolnosti – istakla je ministarka.

  Ona je navela da su za korišćenje turističkih vaučera građanima na raspolaganju 2.193 ugostiteljskih objekta u Srbiji, kao i da su za prethodnu dodelu vaučera najtraženije destinacije bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

    Vaučeri za 2021. godinu moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *