Uncategorized

Novosadski Poljoprivredni fakultet dobio 3,7 miliona dinara za seminare, radionice…

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je dekanu Poljoprivrednog fakulteta Nedeljku Tici ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za održavanje naučno-stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u Vojvodini u 2021. godini.

Sekretar Božić je istakao da bespovratna finansijska sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu iznose ukupno do pet miliona dinara.

-Pored odluke o podršci vrednoj preko 3,7 miliona dinara, koju je resorni sekretarijat namenio za realizaciju deset projekata sa kojima je konkurisao Poljoprivredni fakultet, sredstva su odobrena za još tri projekta. Radi se o projektima Filozofskog fakulteta i Naučnog instituta za veterinarstvo iz Novog Sada i Srednje poljoprivredne prehrambene škole ’Stevan Petrović – Brile’ iz Rume, istakao je sekretar Božić i dodao da je reč o kvalitetnim projektima koji su ispunili sve kriterijume u cilju unapređivanja poljoprivrede i ruralnog razvoja u našoj pokrajini.

Podrška će, kako je naglasio, konkretno biti namenjena za organizovanje naučno-stručnih skupova, studijskih putovanja, seminara, radionica, tribina i predavanja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja – aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu i koje su zaposleni na Poljoprivrednom fakultetu izdvojili kao značajne za dalje unapređivanje vojvođanske poljoprivrede.

Božić je naveo da se veći deo ovih projekata koji će biti realizovani pomoću pokrajinskih sredstava, u okviru investicije ukupne vrednosti preko 9,5 miliona dinara, bavi unapređivanjem promocije i plasmana vina, organskih proizvoda i prehrambene tehnologije.

-Današnji ugovori, koje smo potpisali povodom finansiranja naučno-stručnih aktivnosti predstavlja tradicionalnu liniju finansiranja kojom Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu podržava naš fakultet. Za nas je to dodatno značajno, jer je prošle godine usled pandemije virusa kovid 19 ta podrška izostala. Ponovna mogućnost da budemo podržani na ovaj način ne samo što znači nastavak, nego najavljuje i konačan povratak normalnim aktivnostima i životu, što je i uspeh Pokrajinske vlade i Sekretarijata“, naglasio je dekan Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Nedeljko Tica. Agrosmart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *