Drugi pišu Uncategorized Vesti

Novi ministar poljoprivrede da seje travu na novom stadionu

subota, 29. avgusta 2020.

Naprednjaci i Aleksandar Vučić izuzetno poštuju obrazovane i akademski svršene ljude što smo se uverili ovih dana postavljanjem mladih kadrova na vodeće pozicije od skupština gradova pa nadalje. Isto će biti pretpostvljamo i u poljoprivredi.

Novi ministar poljoprivrede iz redova naprednjaka najverovatnije biće visokoobrazovana i višestranačka  ličnost koja je učila u pet-šest obrazovnih ustanova i probala pet-šest partija dok se nije i obrazovno i politički šlifovala. Pošto je dokazano da su beogradski i novosadski univerziteti uzaludne institucije koje ne znauju kako se prepisuju doktorati i koje mrze Aleksandra Vučića predsednik će svoje kadrove naći, kao što ih i nalazi, na mnogo ozbiljnijim univerzitetima.

Tako će novi ministar agrara verovatno biti doktor biznisa, koji je svoj doktorat odbranio na prestižnom univerzitetu ko zna gde i ko zna kad. Prethodno je magistrirao na fakultetu za sport i odbranu u londonskom poštanskom sandučetu ili ko zna gde i ko zna kad. Još pre toga je diplomirao i uspešno studirao na beogradskom univertiteu za umetnost i marketing FIP-DIP MUP koji su osnovali napredni kadrovi, i to u rekordnom roku. Takođe, zahvaljujući talentu budući ministar je diplomirao za nepunih 20 dana, a predavanja je pohađao, kako pretpostavljam, sa bivšim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i saradnicima.

Taj isti budući ministar u srednju školu nije ni išao jer je bio mnogo talentovan, a taj talenat srednjoškolski upravo ga je i preporučio za ministra poljoprivrede. Dok nije išao u školu išao je po prigradskim naseljima i selima te skupljao potrebne informacije kako bi danas-sutra bio ministar poljoprivrede. Na novu funkciju ovaj izuzetni stručnjak dolazi s mesta predsednika upravnih odbora najvećih državnih preduzeća. Eto, pa vi sad vidite šta će nam doneti čovek s iskustvom i znanjem.

Što bi ministar poljoprivrede bio neko s Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu ili Zemunu? Ljudi koji završili s mukom ozbiljne univerzitete u Srbiji i svetu nema ni tri posto, a šta je to naspram radiklasko-SPS mašinerije od 2,5 miliona glasača. Talentovani s njaprednjacima neće a oni Vučiću i ne trebaju.

Njemu trebaju poslušni lažni doktoranti i prevaranti, da kroz projekat izgradnje stadiona razviju srpsku poljoprivedu i travarstvo.Valjda će na stadionima biti posejana trava pa je samim tim i to poljoprivreda.

Vučić i njegova družina svojim kadrovskim rešenjima sve vreme potvrđuje onu podlu izreku glupih, neobrazovanih ali nadobudnih da citiram: Nema veće budale od školovane budale. To vam je suština i onog pisanija Vučićevog u Politici o kvazieliti. Na prave doktore nauka naprednjaci će napraviti 10 falš. Na 100 studenata medicine naprednjaci će napraviti 1.000 kvazidiplomaca bezveznih fakulteta sa bezveznim zvanjima, na 100 arhitekata s Beogradskog i Novosadskog univerziteta naprednjaci će iškolovati 10.000 menadžera na levim fakultetima koje su sami osnovali i na kojima predaju profesori koji su diplomirali na ko zna kavim trećerazredim  privatnim poštanskim sandučićima. E upravo ovi napredni iz poštankog sandučeta vladaju i nameravaju da usreće Srbiju. Ovi prvi će otići da sreću potraže od Australije do Amerike. A i šta će nam kad 2,5 miliona glasača glasa za sebi slične i ne podnosi pametnije i obrazovanije od sebe. I tako je 30 godina.

Zbog lopova koji budu uhvaćeni u krađi i prepisivanju diploma Vučić pljuje ceo univerzitet. Što bi deca učila kad Vučić pokazuje da su dobre i sumnjivo stečene diplome na ko zna kavim fakultetima. Što bi neko ulago trud u podizenja nivo srpskog obrazovanja kada ga Vučić svojim kadrovanjem razara.

Bilo kako bilo, vi deco po Srbiji ipak uzmite knjige u šake, pa na državne fakultete, jer ima mesta gde se znanje i ceni. Svet je sve manji i manji i šanse za pamatne i obrazovane sve su veće, a oni koji moraju da se valjaju u Vučićevom naprednom blatu neka se valjaju. Znanje je jedina šansa da pošteno pomognete i sbei i državi u kojoj živite. Bitange ostaju bitange. Ma na kojoj funkciji bili.

Milovan Lukić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *