Tehnologije Vesti

ČAROLIJA UKUSA PROIZVOĐAČA IZ SRBIJE I REGIONA

13 avgust 2020

Good Food & Wine Festival održaće se  po drugi put u Beogradu, od petka, 28. avgusta do nedelje, 6. septembra. Ovaj projekat iz oblasti turizma, prvi put je održan prošle godine. Slogan ovogodišnjeg festivala je “Okusi ljubav na reci”, koji podrazumeva ljubav prema divnim proizvodima srpske gastronomije, vinima, a sve se odvija na reci duž keja Save i Dunava.

Turistički potencijal reka na čijem se ušću nalazi glavni grad, kao i ukupna turistička ponuda Beograda i Srbije, naša tradicionalna hrana, pića, kao i kultura i umetnost biće predstavljeni na festivalu. Cilj ove manifestacije je da promoviše i afirmiše turističke potencijale glavnog grada i naše zemlje.

 Tokom trajanja festivalske nedelje manifestacija će okupiti više stotina učesnika, proizvođača hrane i vina, ugostitelja, turističkih radnika i veliki broj posetilaca, ljubitelja tradicionalnih proizvoda iz Srbije i regiona.

Glavni događaj u okviru Good Food & Wine Festival je sajam tradicionalne hrane i vina na kome će se predstaviti više od 50 izlagača iz Srbije i regiona, na Sava promenadi (plato iza zgrade Geozavoda), u subotu, 5. septembra, navodi se u saopštenju.

Posetioci će tog dana imati priliku da uživaju u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima. Ljubitelji vina i dobrog zalogaja moći će na sajmu da kupe proizvode po sniženim cenama, ali i da se zabave uz muziku i druge sadržaje na bini koji će trajati tokom celog sajamskog dana. Ulaz je besplatan, a svi posetioci će imati šansu da dobiju i neki od poklona koje daruju izlagači, kao i da okušaju sreću u nagradnim igrama koje su pripremili organizatori.

U skladu sa simbolikom koju hleb ima u srpskoj tradiciji, na sajmu će biti organizovana izložba pod nazivom “Hleb naš nasušni”, koja će okupiti najbolje pekarske zanatlije, a biće to i prilika da pokažu  svoje umeće u pravljenja ukusnih proizvoda od testa.

Takođe, na glavnoj bini, organizovaće se prezentacije i radionice, preko kojih će  zainteresovani moći da se upoznaju sa zanimljivostima iz naše gastronomije i sve popularnijoj vinskoj industriji na ovim prostorima. U planu je da se tog festivalskog dana, pred posetiocima dodele priznanja najboljim proizvođačima iz Srbije i regiona, po izboru novinara, prijatelja festivala.

Tokom festivalske nedelje, partneri festivala, beogradski ugostitelji, kreiraće specijalni festivalski meni i omogućiti poseban ugođaj posetiocima restorana, uz festivalske popuste, degustacije vina i upoznavanje sa ukusima koji dolaze iz njihovih kuhinja. 

Uz druženje sa kuvarima hotela, organizovaće se i Sunday Brunch 6. septembra, a to će biti prilika da posetioci degustiraju festvalski brunch meni i najbolja vina s vinske karte hotela odakle dolaze kuvari.

T.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *