Subvencije Uncategorized Vesti

Besplatne obuke za 40 mladih iz Vrnjačke Banje, Trstenika i Kraljeva

Kancelarija za mlade opštine Vrnjačka Banja, u okviru Projekta „Program stručnog osposobljavanja mladih“, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, omogućiće dokvalifikaciju i prekvalifikaciju nezaposlenih mladih za nekoliko zanimanja kako bi im se olakšalo zapošljavanje.

– U okviru projekta biće edukovano 40 mladih. Svi će po završetku stručnih kurseva dobiti licencirane sertifikate koji će doprineti boljem pozicioniranju njihove stručne spreme kod privatnog poslodavca. Akcenat projekta je da postakne mlade na samozapošljavanje i uspešnost u poslovanju i primeni novostečenih znanja kod privatnih poslodavaca i kroz pokretanje sopstvenog biznisa, kažu u vrnjačkoj Kancelariji za mlade.

Kako navode, u pitanju su obuke za masera, konobara, barmena, recepcionera, domaćicu hotela (po 5 polaznika) i FTO obuka za fizičko tehničko obezbeđenje (15 polaznika), a na konkurs se mogu prijaviti mladi, nezaposleni, od 18 do 30 godina, nezavisno od svoje stručne spreme, sa teritorije Vrnjačke Banje, Trstenika i Kraljeva.

Upisnica se može preuzeti sa Internet sajta Kancelarije za mlade Vrnjačka Banja, a zbog aktuelne epidemiološke situacije kandidati će se prijavljivati telefonom, radnim danima, od 8 do 15 časova.

Kontakt telefoni za informacije i prijave su 063/71-76-270 i 062/63-51-63, a konkurs je otvoren do popunjavanja slobodnih mesta za obuku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *