Subvencije Uncategorized Vesti

Zakup zemljišta – šta je neophodno?

Uprava za poljoprivredno zemljište obavestaila je nedavno sva zainteresovana lica za učestvovanje na javnom nadmetanju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini da ispunjenost uslova za prijavljivanje na javno nadmetanje za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini ponuđač dokazuje dokumenatacijom koja je navedena u oglasu za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Imajući u vidu česte nedoumice ponuđača koje se odnose na potrebnu dokumentaciju za prijavljivanje na javno nadmetanje Uprava za poljoprivredno zemljište posebno je skrenulapažnju na potrebnu dokumentaciju koja dokazuje aktivni status registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i onu koja je dokaz o vlasništvu poljoprivrednog zemljišta.

Tako je za dokazivanje 3 godine aktivnog statusa registrovanog poljoprivrednog gazdinstva potrebno pribaviti potvrdu o aktivnom statusu iz Registra poljoprivrednih gazdinstava. Prilikom podnošenja zahteva nadležnoj ekpozituri/filijali Uprave za trezor potrebno je naglasiti da je potrebna potvrda o aktivnom statusu za tri godine. Primer potvrde o aktivnom statusu iz Registra poljoprivrednih gazdinstava možete pogledati ovde.

Kao dokaz o vlasništvu  poljoprivrednog zemljišta potrebno je priložiti izvod iz javne evidencije o nepokretnosti (ne stariji od šest meseci), ne razna uverenja, potvrde i druga dokumentakako se navodi u sapoštenju Uprave za poljoprivredno zemljište.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *