Veselin Vujović digao ruke od rukometa, okrenuo se poljoprivredi

AUTOR: B92.net/ Alo.rs/F.R. DATUM I VREME: 05.06.2020.

Veselin Vujović mnoge je iznenadio kada je napustio klupu rukometaša Zagreba.

Veselin VujovićVeselin Vujović, Foto: ALO/Marko Metlas

On se oglasio povodom glasanja za najboljeg rukometnog trenera na prostoru bivše Jugoslavije.

Interesantno, upravo Vujović je trenutno prvoplasirani u toj trci, ispred Crnogorca Zorana Roganovića, dok je na trećem mestu Hrvat Lino Červar.

  • 07.06.2020. 12:29

“Poštovani prijatelji… Balkan handball svake godine bira najboljeg trenera u regiji uz pomoć vaših glasova. Naravno da mi prija to što sam trenutno na vodećem mestu, ali po svim kriterijumima priznanje za najboljeg za ovu sezonu pripada gospodinu Linu Červaru, osvajaču srebrne medalje s reprezentacijom Hrvatske. Hvala svima koji su glasali za mene, ali ne bira se najomiljeniji nego najbolji u prošloj sezoni”, napisao je Vujović na svojoj Fejsbuk stranici.

Odmah je reagovao i Lino Červar.

“To je sportski od njega i svaka mu čast. Svi poznavatelji rukometa jako dobro znaju ko je šta napravio u ovoj sezoni. Mislim da bi bilo smešno da se u obzir ne uzimaju medalje, već ko je kome simpatičniji”, rekao je Červar.

Vujović je tom prilikom otkrio i zbog čega se distancirao iz rukometa. Ušao je u privredu.

“Uložio sam u privatni posao. Imam veliku plantažu voća. Uzgajam kruške i trešnje. I upravo zbog tog posla morao sam da se zahvalim ljudima iz Zagreba koji su na mene računali i u sledećoj sezoni. Posao je takve prirode da bih morao često izostajati, a ništa ne želim da radim površno. Nisam zatvorio vrata Zagreba i uvek ću biti na raspolaganju kad im budem potreban. Naravno da moja trenerska karijera nije ni približno gotova, iako sam o tome razmišljao već mnogo puta”, otkrio je Veselin Vujović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *