Vaskršnje jaje u Studenici

Drugog dana Uskrsa u centru Studenice i ove godine biće organizovana manifestacija ,,Vaskršnje jaje u Studenici,,.. koja imala za cilj da okupi staro i mlado, motiviše i domaćine i goste, da se druze i vrate svom zavičaju. Takmičenje  u kucanju i osikavanju najlepšeg uskršeg jajeta bila je samo ideja da se objedine sve znamenitosti studeničko ušćanskog kraja. Radiša Plašić, predsednik Udruzenja građana Studenica kaže da će ove godine već u najavi biti više učesnuika u takmičarskom delu, da se manifestaciji pridružuju velika fudbalska imena, kulturni poslenici ali i imena ali i mladi princ Karađorđević.

Organizator Udruženje građana Studenica je kazu prevashodno osnivano da unapredi turistićko-kulturnu promociju ušćanskog kraja, ali  i iz onih razloga koji daju zivot studeničkoj svetinji i kolevci srpstva.Osim kulturnog, sportskog i takmičarskog programa, ove godine cilj je da se pomogne i najmlađima. ,,Od prodaje oslikanih jaja toga dana planiramo da prikupljena sredstava dodelimo dvema devojčicama kojima su ovog trenutka ta sredstva najneophodnija.

Program počinje od 12 časova.Kako se najvljuje lepo vreme za uskršnje praznike, evo lepe prilike da provedete porodično dan u Studenici na drugi dan Uskrsa. Da podsetimo prošle godine u takmičarskom programu u dve kategorije nadmetalo se 42 takmičara. Domaćini obećavaju dobro druženje u kolevci  srpske duhovnosti.

Redakcija S.C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *