UVID U BIRAČKI SPISAK

Gradska uprava Grada Kraljeva obavestila je zainteresovane građane da uvid u birački spisak mogu da izvrše u Gradskoj upravi do 5. juna do ponoći, kada se birački spisak zaključuje, svakog radnog dana i subotom, u vremenskom intervalu od 7 do 15 časova.

“U ovom periodu, građani uz ličnu kartu mogu Odeljenju za opštu upravu Gradske uprave Grada Kraljeva podneti zahtev za donošenje rešenja na kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku. Od proglašenja izbornih lista, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili osoba koju on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani”, kaže se u ovom obaveštenju.

U njemu se dodaje da maloletne osobe koje do 21. juna ove godine i na taj dan stiču biračko pravo, takođe mogu izvršiti proveru podataka u biračkom spisku.

Uvid u jedinstveni birački spisak omogućen je i elektronskim putem, na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *