UKRADENO VIŠE STOTINA BRESKVI I KAJSIJA: Lopovi grabe voće u Prokuplju

D.Z.utorak, 28. 07. 2020.

УКРАДЕНО ВИШЕ СТОТИНА БРЕСКВИ И КАЈСИЈА: Лопови грабе воће у Прокупљу

Foto: D.Z.

SA oglednog odeljenja prokupačke Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović-Selja” tokom juna i jula meseca pokradeno je više stotina kilograma breskvi i kajsija.

Kako je Novostima saopštio dr Dragan Bjelić, direktor ove škole, voće najkvalitetnijih sorti zasađeno na ekonomiji pored školske zgrade nalazi se nadomak centra grada pored jednog od šetališta.

-Problem nam je što je to voće neograđeno tako da breskve i kajsije, a kasnije i šljive, bere ko god poželi odnosno oni koji tuda prolaze. Ali osim onih koji uberu voće da probaju ima i onih koji ovde dolaze da bukvalno naberu pune kese-ističe direktor Bijelić koji naglašava da je jedan od zadataka škole da ograde pomenutu ekonomiju na kojoj pored desetak redova breskvi i kajsija ima i pedesetak redova šljiva. Inače, na oglednim ekonomijama prokupačke Poljoprivredne škole, koja je svojeremeno proglašena za jednu od najboljih u zemlji, uzgajaju povrće, odnosno imaju plastenike sa paradajzom, paprikom i krastavcima, kao i farmu koka nosilja ali i voćnjake sa raznovrsnim voćem u kojima trenutno zbog epidemije korona virusa rade profesori, stručni saradnici i pomoćno osoblje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *