Subvencije Tehnologije Vesti

Udruženja poljoprivrednika ,,Nadibar,, i ,,Naša zemlja,, sklopili savez

U Domu u Roćevićima održan je sastanak članova Udruženja poljoprivrednika centralne Srbije “Naša Zemlja” i članova Udruženja poljoprivrednika “Nadibar” Kraljevo. Stav svih učesnika da je situacija u agraru i dalje nepromenjena i pored sastanaka pojedinih predstavnika udruženja sa ministrom poljoprivrede i malim ustupcima pojedinih lokalnih samouprava. Povećanje subvencije po hektaru doživljavaju kao nečiju izbornu milostinju a ne ozbiljnu agrarnu reformu, koja bi trebala da pomogne srpskom selu. Članovi oba Udruženja ne žele da se njihova aktivnost politizuje niti žele da dozvole političkim oponentima da budućim protestima prisusutvuju zbog sopstvene promocije i obećanja koja nisu kadri da ispune.

Tim povodom,prenosimo saopštenje za javnost Udruženja poljoprivrednika “Nadibar” Kraljevo.

Donete su sledeće odluke:

1. Udruženje poljoprivrednika “Nadibar” Kraljevo sklopilo je savez sa Udruženjem poljoprivrednika centralne Srbije “Naša Zemlja”.

2. Nismo saglasni sa odlukama koje je samostalno doneo Dragan Kleut, predsednik Saveza poljoprivrednika Banata o prekidu protesta poljoprivrednika. Nas niko nije ni ranije a ni sada kontaktirao iz ovog saveza tako da nema smisla da govori u naše ime. Verujemo da ce se to u buducnosti promeniti i da ćemo delovati zajedno.

3. Nismo zadovoljni povećanjem subvencija od strane Ministarstva poljoprivrede.

4. Ostajemo i dalje pri nasim zahtevima.

5. Savez ova dva udruženja ce u narednom periodu delovati zajedno i raditi na medijskoj promociji. Cilj je da se sto vise poljoprivrednika okupi oko svojih lokalnih udruženja poljoprivrednika i da se sto vise medija uključi u praćenje aktivnosti udruženja.

6. Pozivamo sve poljoprivrednike Srbije da se organizuju i formiraju u svojim mestima udruženja poljoprivrednika.

7. Udruženje poljoprivrednika “Nadibar” će sa ostalim udruženjima poljoprivrednika iz Zapadne Srbije raditi na formiranju zajedničkog saveza koji bi vrlo brzo prerastao u Savez poljoprivrednika Centralne i Zapadne Srbije.

8. Svesni novonastale situacije izazvane ratom nama dva bratska naroda kao i zauzetosću medija i nase javnosti istom kao i skorijem održavanju izbora a ne zeleci da u izbornu kampanju budemo uvučeni na bilo koji način o daljim potezima i radikalizaciji protesta na vreme ćemo obavesti javnost.

Zahvaljujemo se članоvima Udruženja poljoprivrednika “Naša Zemlja” i predsedniku Milanu Miloševiću koji su juče bili naši gosti u Rocevicima. Kao što je i Milan sinoć rekao nas ne zanima politika, ni ko je predsednik Vlade, ni države, ni ministar poljoprivrede mi samo hoćemo da od svog rada naše porodice i mi možemo pristojno da živimo.

Zastupnik udruženja poljoprivrednika “Nadibar” Кraljevo, Ivan Milosevic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *