Stočari zadovoljni Poljoprivrednim sajmom u Novom Sadu

Na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu je na Izložbi stoke bilo oko 1.600 životinja, ali nisu sve ponuđene na prodaju. Oni koji su na ovu manifestaciju krenuli da kupuju bili su zadovoljni kvalitetom, a izalagači ne kriju oduševljenje prodajom, prvenstveno oni koji gaje svinje jer su sve prodate. Odlično su prošli i uzgajivači ovaca, oko 80 odsto iznetih grla je na Sajmu promenilo vlasnike.

Najimoznatniji živi eksponat – bik Mališa, ostaće u štali dosadašnejg gazed. 

Cene svinja kretale su od oko 250 evra pa naviše, a kako ovčari kažu, grla su prodavana po cenama od 150 evra do 500 evra, a mnogi izlagači već su ugovorili i prodaju na svojim farmama.

Kupovale su se i koze, krave i konji, ali malo manje. Potencijalni kupci pokušavali su da spuste cene dok uzgajivači nisu želei da popuste, pa se neko dogovorio, a neko ne.

Slično je bilo i kad su u pitanju sitne životinje, ukrasna živina, golubovi i kunići, ali su izlagači ipak bili spremniji da snize cenu. Tako je i cena kunića, u zavisnosti od veličine, od 700 dinara do 75 evra. Pile košta 100 dinara, dok odrasla živina može da dostigne i cenu do 5.000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *