Srbija stopirala izvoz najvažnijih namirmica

subota, 14. marta 2020.

Vlada Srbije donela je nove mere protiv virusa korona.

Kako se navodi u saopštenju, doneta je odluka da se stranim državljanima iz pojedinih država privremeno zabrani, odnosno ograniči ulazak u Srbiju.

Radi zaštite od unošenja zaraznih bolesti na teritoriju Srbije, stranim državljanima koji dolaze iz Francuske, Nemačke, Slovenije, Austrije, Španije, Grčke i Švajcarske nadležni organi privremeno će zabraniti, odnosno ograničiti ulazak i kretanje„, piše u saopštenju.

Navodi se i da privremena zabrana ulaska u Srbiju ostaje za strane državljane koji su boravili u Kini, Koreji, a precizirano je da se ona odnosi isključivo na osobe koje su boravile u kineskoj provinciji Hubej, gradu Degu i provinciji Severni Gjongsang Republike Koreje.

Takođe ostaje na snazi zabrana privremenog ulaska u Srbiju za strane državljane koji su boravili u Italiji, Iranu i Rumuniji„, navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da je došlo do povećane kupovine osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu, što je u prodavnicama uzrokovalo nestašicu određenih proizvoda, članovi Vlade doneli su Odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu.

Ova mera Vlade uvodi se kako bi se sprečila nestašica i stanovništvo u svakom momentu imalo na raspolaganju potrebne namirnice u prodavnicama i trgovinskim lancima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *